Conxita Vernis, homenatjada per la Marxa dels Vigatans

Dimecres, 9 d'octubre de 2019 a les 00:00

Va ser alcaldessa d'Orís del 2007 al 2011

Conxita Vernis, alcaldessa d’Orís del 2007 al 2011, va ser homenatjada per la 17a Marxa dels Vigatans el passat dilluns 2 de setembre, al vespre, al Temple Romà de Vic.  La professora i pedagoga osonenca va optar per agrair el reconeixement amb un discurs genuí en format de conte infantil. Durant el seu parlament va posar en relleu les dificultats i l'esforç que va suposar engegar una escola com l'Andersen en plena dictadura i també va voler reconèixer la tasca de les seves companyes i cofundadores.

A més, durant la seva intervenció va fer referència a la seva etapa dins el Consorci per la Normalització Lingüística i el seu compromís per la promoció de la dona amb iniciatives com la creació d’un dels primers agrupaments per girl scouts. Abans d'acabar, Vernis va recordar que aquest any és el 25è aniversari de la Plataforma per la Llengua i va agrair a totes les persones que han treballat i segueixen treballant per la llengua catalana.

Conxita Vernis va finalitzar el seu parlament llegint el poema d'un exalumne i desitjant un futur en llibertat per compartir-lo amb tothom. No va faltar tampoc una menció als presos polítics i l'entrega de la tradicional litografia creada pel seu germà Pep Vernis, també homenatjat a la Marxa dels Vigatans l'any 2016. L'acte va comptar amb els parlaments de Francesc Codina, president del Patronat d'Estudis Osonencs; Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Cultural Osona, i Arnau Basco, alcalde d'Orís.

Darrera actualització: 09.10.2019 | 13:12