El Mercat de la Patata del Bufet torna a omplir Orís de visitants d’arreu de Catalunya.

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 00:00

El mercat s’ha tornat a programar tots els diumenges d’octubre després de la seva cancel·lació l’any passat a causa de la pandèmia

El Mercat de la Patata del Bufet ha omplert els jardins de la rectoria de Sant Genís d’Orís de visitants els diumenges 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 2021. L’afluència de públic ha estat similar a les edicions anteriors a la COVID-19. La situació sanitària que vivia Catalunya l’octubre passat va motivar-ne la suspensió, tot i que s’havien celebrat els dos primers diumenges de mercat.

Productors, organitzadors, col·laboradors, els vilatans i el públic en general han agraït el retorn a una certa normalitat que representa la recuperació d’aquesta cita tan emblemàtica per al municipi que arriba en plena tardor. Un any més, l’associació Dones d’Orís també hi ha participat amb la instal·lació d’una parada en la que han venut les manualitats i les artesanies fetes per les membres de l’entitat i amb l’èxit d’una tómbola amb premi assegurat.

Al llarg d’aquests cinc diumenges s’hi han dut a termes diverses activitats paral·leles. El primer diumenge, 3 d’octubre, van tornar les passejades amb ponis per als infants. L’exposició de gallines Flor d’Ametller, una raça autòctona catalana, va captar l’atenció dels assistents el diumenge 10 d’octubre. El tercer diumenge, 17 d’octubre, els protagonistes van ser els participants al 25è Concurs de Pintura Ràpida, que tornaven a posar color als paisatges del municipi, així com la reprogramada Mostra Gastronòmica. Els plats elaborats amb patata del Bufet es van exposar el tercer i el quart diumenge de mercat.

El grup Gòspel d’Orís, dirigits per Bruno Marcea, tampoc va faltar a la cita i va omplir l’església de Sant Genís el diumenge, 24 d’octubre. Finalment, el darrer diumenge, 31 d’octubre, la fira es va acomiadar amb la tradicional castanyada popular.

El mercat s’ha tancat amb l’èxit que representa el sol fet de poder programar novament les activitats paral·leles i rebre visitants de tot el territori català. Segons l’Associació de Productors de la Patata del Bufet d’Orís, aquesta edició les vendes també s’han recuperat i han estat regulars al llarg dels cinc diumenges. El bon temps i les temperatures suaus d’aquest octubre també han afavorit l’afluència de visitants.

Les properes setmanes s’acabarà de vendre a les masies participants la producció d’aquesta varietat de patata autòctona, molt apreciada per la seva qualitat i cremositat. Caldrà esperar al març que ve, per tornar a plantar i esperar que hi hagi una bona collita, així com una nova edició del mercat, que tots esperem sigui ja en plena normalitat.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 11:35