Entra en funcionament el Catàleg Atena

Dilluns, 30 d'agost de 2021 a les 00:00

Unifica els fons de 227 biblioteques i 10 bibliobusos de la demarcació

El 18 de març any va entrar en funcionament el catàleg Atena que unifica els fons de les 227 biblioteques i els 10 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona amb els de les biblioteques públiques de Girona, Tarragona i Lleida.

El nou catàleg compartit Atena és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que agrupa els fons dels catàlegs Aladí i Argus en una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs. Atena agrupa els registres d’una i altra banda, els fusiona i els mostra conjuntament.

D’aquesta manera els usuaris poden consultar, amb una sola cerca, el fons de qualsevol biblioteca o bibliobús del sistema de lectura pública de Catalunya i demanar documents de qualsevol biblioteca perquè els els portin a la de la seva localitat. El nou sistema facilita l’accés a més de 1.200.000 títols diferents i a més de 15 milions de documents.

Quan adreçar-te a l’Aladí i quan adreçar-te a l’Atena?

El catàleg Atena és una interfície comuna, que fa de passarel·la entre els dos catàlegs Aladí (catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona on s’inclouen els Bibliobusos) i Argus (catàleg si l’usuari no és de la XBM).

L’Aladí té funcionalitats més àmplies: l’espai personal dels usuaris i tots els serveis associats (veure els préstecs i reserves, renovar, cerca per municipi i altres localitzacions, cerca per autor, títol…, consultar historial de préstecs, comentar i valorar documents, canviar PIN, subscripció a novetats, subscripció a butlletins, modificar dades personals), integració d’eBiblio Catalunya en la cerca i en l’espai personal, accés a Trencadís, les recomanacions, etc.

Atena permet fer la petició només si no tens el document disponible en alguna biblioteca del teu municipi.

Darrera actualització: 30.08.2021 | 12:08