Es construirà un nou dipòsit d'aigua potable

Dilluns, 20 de març de 2017 a les 15:30

En el passat ple del dia 1 de febrer, l’Ajuntament va aprovar el projecte de construcció d’un nou dipòsit de 500m3 de capacitat i que substituirà el que avui dia es troba en funcionament.

 

Actualment, el dipòsit de Sant Genís té una capacitat de 150m3 de capacitat des d’on s’abasteix la zona més alta del municipi mitjançant una xarxa de distribució que permet alimentar els masos disseminats ubicats a Sant Genís, Bajalou i Saderra.

S’ha considerat que el nou dipòsit hauria de poder garantir el subministrament d’aigua potable durant 3 dies (temps màxim que es considera per procedir a l’arranjament de l’equip de bombeig en cas d’avaria). 

A dia d’avui, atenent el gran consum d’aigua, l’equipament ha quedat obsolet, tot i que, es mantindrà per ser utilitzat quan es realitzin tasques anuals de neteja i per disposar d’unes reserves d’aigua adreçades a l’extinció d’incendis forestals. 

El pressupost de les obres ascendeix a 125.230.27 € dels quals la Diputació de Barcelona aporta una subvenció de 100.000 €. L’Ajuntament treballa amb la idea de finalitzar les obres abans de les vacances d’estiu.

Darrera actualització: 20.03.2017 | 15:33