Es programen vint rutes guiades de marxa nòrdica per aquest 2021

Dilluns, 29 de març de 2021 a les 00:00

Els diumenges, de finals de març a novembre

Amb l’objectiu de descobrir racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura i de l’espai d’interès natural serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt, el Parc del Castell de Montesquiu organitza vint sortides guiades de marxa nòrdica entre finals de març i novembre. Totes les sortides es fan els diumenges al matí. La distància dels itineraris varia entre 8 i 13 km, i tenen una durada de 3 a 4 hores.

Les rutes (veure PDF) passen pels municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora, Vidrà, Sant Vicenç de Torelló, Orís i Torelló. En totes aquelles rutes que ho permeten, es practica la marxa nòrdica, una pràctica esportiva aeròbica, saludable i apta per a tots els públics, independentment de l’edat i la forma física. Consisteix a caminar amb l’ajuda de bastons similars als utilitzats en l’esquí.

Amb aquestes rutes es poden descobrir indrets singulars, com ara boscos amb arbres monumentals (Fontcoberta), serres (serrat Alt, serra de Santa Magdalena, serra de la Cogulera, serra dels Bufadors), cims (Puig Cubell), baumes (la Vila, el Teixidor i els Ferrers), castells (Montesquiu, Besora, Torelló, Boixader), esglésies i ermites (els Munts, Mare de Déu de la Cau, Bellmunt, Sant Bartomeu de Covildases, Santa Margarida de Cabagès, Sant Moí i Sant Salvador de Bellver), salts d’aigua i cascades (Salt del Mir i el Toll) i també accidents geològics únics (els Bufadors de Beví, Esquerdes de l’Euga i l’Hort de Getsemaní).

Aquest programa és gestionat pel Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, en el marc del conveni de cooperació i col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el Consorci i l’Ajuntament de Montesquiu, relatiu a les tasques d’informació de l’equipament cultural i el Centre de Recursos del Castell de Montesquiu.

El preu per sortida és de 4 euros i és imprescindible inscriure’s prèviament a la web perquè les places són limitades. Com a requisit, cal dur calçat i roba còmodes, aigua i esmorzar. Si no es disposa de bastons específics de marxa nòrdica, el Parc els proporcionarà.

Davant la situació generada per l’evolució de la COVID-19 i l’obligatorietat de donar compliment a allò que disposi en cada moment l’administració competent en matèria de prevenció davant del risc d’infecció, l’organització es reserva el dret de modificar les dates i condicions preestablertes en aquesta programació. En cas que sigui necessari, s’informarà dels canvis a través de tots els mitjans disponibles: pàgina web del parc, perfils de les diferents xarxes socials, L’Informatiu dels Parcs i l’agenda de la Xarxa de Parcs Naturals.

Darrera actualització: 29.03.2021 | 12:36