Nou mapa il·lustrat del territori

Dimecres, 19 de maig de 2021 a les 00:00

El servei de patrimoni del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura estrena web i presenta un nou mapa il·lustrat del territori

El servei de patrimoni del CVGOB neix el 2019 amb la voluntat de posar en valor el patrimoni natural, cultural i paisatgístic de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i connectar-lo amb la seva població. Els objectius principals del servei són: conservar i protegir el patrimoni natural i cultural, afavorir-ne el coneixement i el respecte i facilitar la possibilitat de gaudir-lo fent-ne un ús actiu i respectuós.

Aquests pilars del servei es treballen a partir de tres eixos: promoure actuacions per a l’ús social del Parc del Castell de Montesquiu i l’EIN serres de Milany – Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt; treballar per la millora i protecció del patrimoni natural i cultural a partir de l’ordenació de l’ús públic i del foment de la recerca i la divulgació històrica; comunicar i interpretar els elements patrimonials: oferir materials i espais d’informació del territori que serveixin de referència a la població local i als visitants.

En aquest sentit, el punt d’informació del Parc del Castell de Montesquiu passa a ser punt d’informació del territori on es dona a conèixer tot el que té a veure amb la descoberta de la natura, l’accés als espais naturals i la descoberta del territori i del seu patrimoni.

Des del servei, s’ha estat reballant amb el nou lloc web www.territori.gesbisaura.cat , ja operatiu malgrat les actualitzacions constants, que aglutina i ordena la informació sobre el patrimoni natural i cultural dels municipis que formen el Consorci de la Vall del Ges, Orís i el Bisaura: Hi trobarem: descripció dels elements patrimonials més destacats;  rutes a peu, en bicicleta o a cavall per l’EIN; festes i tradicions del territori i les seves fires i mercats; informació actualitzada dels allotjaments i restaurants de tots els municipis. El web compta també amb una agenda que informa de les activitats sobre natura, territori, esport i cultura que podem fer als municipis de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Orís, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Montesquiu, Sora i Vidrà.

Una altra novetat que es podrà trobar a diferents punts d’informació, allotjaments, etc. és un fulletó amb un mapa il·lustrat del territori. Sota el títol Territori d’aigua i boscos, aquest mapa és obra de l’il·lustrador osonenc David Riera, que ha fet amb aquest dibuix una bonica interpretació del territori i els seus elements patrimonials més destacats. A l’interior del full informatiu, trobarem una petita descripció de cada municipi amb una proposta de ruta. Per altra banda, dediquem un apartat especial a l’EIN Serres de Milany, Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt perquè aquest espai natural, que abraça tot el territori de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, guarda l’essència de la seva riquesa en l’aliança entre la seva gent i la natura. Cal conèixer-lo per estimar-lo i preservar-lo.

El fulletó es podrà trobar en diferents punts d’informació del territori i el mapa en format pòster es podrà comprar a la botiga del castell de Montesquiu.

Darrera actualització: 19.05.2021 | 12:34