Orís aposta per potenciar la recollida de residus tèxtils

Divendres, 22 d’abril de 2022

El contenidor s'ha ubicat al Parc Bonavista

L’Ajuntament d’Orís, l’associació Tapís i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura han posat en marxa un nou servei de recollida de tèxtil. S’ha habilitat un nou punt de recollida mitjançant una bústia taronja que es troba ubicada a l’àrea de contenidors del parc Bonavista, al nucli urbà de  Can Branques.

En el nou contenidor s’hi pot dipositar qualsevol producte tèxtil, roba de la llar com llençols o tovalloles, sabates, bosses de mà, roba de vestir, entre d’altres productes tèxtils.

La roba s’ha de dipositar en una bossa petita (màx.45 x 60 cm) i tancada dins la bústia. Pel que fa a les sabates es demana que preferiblement siguin aparellades, lligades pels cordons o bé amb cinta i dins d’una bossa.

L’Associació Tapís recull i recupera aquest tipus de residu per a la seva reintroducció en el mercat, trobant una oportunitat d’ocupació innovadora per a la inserció de persones en risc d’exclusió social.

Ens els últims 15 anys, el consum de roba al món ha augmentat un 60% i a nivell global, menys d’1% de la roba es recicla o es reutilitza amb finalitats socials. La majoria acaba dipositada als abocadors sense cap tipus de tractament.

La indústria tèxtil  s’ha identificat com una important contribuent a l’emissió de microfibres de plàstic que arriben als oceans, mitjançant el procés de rentat de tèxtils a base de plàstics com el polièster, el niló o l’acrílic.

Amb aquesta acció el municipi s’avança a la obligatorietat de recollir selectivament els residus tèxtils prevista per a l’any 2025 en l’àmbit de la Unió Europea.

Darrera actualització: 22.04.2022 | 11:14