Orís, pren el compromís per reforçar una de les línies del SIAD Vic-Osona amb el suport del Pacto de Estado per la lluita contra la violència de gènere

Dimarts, 27 de setembre de 2022

NOTICIA – 

Orís, pren el compromís per reforçar una de les línies del SIAD Vic-Osona amb el suport del Pacto de Estado per la lluita contra la violència de gènere

El compromís de l’Ajuntament d’Orís amb la  lluita contra les violències masclistes continua intacte, i tenint en compte que queda molta feina a fer des de les administracions, les entitats, la ciutadania, etc. Malgrat tots els avenços que des de fa temps hi ha hagut en l’àmbit legislatiu, el compromís institucional, la reivindicació de les entitats i col·lectius de dones, increment de recursos econòmics, etc. les violències masclistes encara són molt presents a la nostra societat.

L’Ajuntament d’Orís, coneix de primera mà l’actuació del SIAD, un recurs accessible per la ciutadania del  nostre municipi, i en concret a les dones. Aquest, és un servei pròxim a la ciutadania, que ofereix un recurs d’atenció directa i especialitzat que informa a les dones sobre qualsevol matèria, com ara la salut, treball, habitatge, serveis i recursos a les dones, fent especial atenció a la detecció de les violències masclistes en totes les seves formes i àmbits en les que es poden donar. 

El servei d’informació i assessorament a les dones (SIAD) que tenim a la comarca, com hem dit, dona servei a les veïnes del municipi que ho requereixen. En els darrers anys, aquesta xacra social no s’atura,  i continua afectant a les dones i als seus fills i filles. Com hem dit les violències masclistes afecten també els infants i adolescents, tant si la viuen de manera directa o indirecta com a testimonis, a través del què han sentit o observat. Per això des del SIAD s’ofereix, a més a més de l’assessorament psicològic i jurídic a les dones,  la línia d’atenció psicològica a fills i filles de les dones víctimes de violència que s’atenen des del servei. D’aquests recursos que ofereix el SIAD, l’Ajuntament ha volgut continuar reforçant les hores d’atenció als fills i filles de les dones víctimes de violència de gènere, i que tenen dificultat a ser derivades al SIE de referencia, amb els fons del Pacte d’Estat 2021 contra la violència de gènere, que gestiona i transfereix el Ministeri d’Igualtat als municipis.

La suma i implicació coordinada de diferents entitats i institucions en la lluita i l’abordatge de les violències masclistes, és un pas important en el què tots i totes hem de sumar esforços. I nosaltres així ho volem continuar fent i volem compartir amb els veïns i veïnes del municipi, donant a conèixer la nostra aportació per reforçar aquest servei que utilitzen o poden utilitzar les dones del nostre municipi.

PER MÉS INFORMACIÓ :

SERVEI D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES i les seves línies d’actuació https://www.vic.cat/viure-a-vic/dones

 

Amb el suport de :

Darrera actualització: 27.09.2022 | 10:19