Resum de la sessió informativa sobre els nous ajuts per implantar energies renovables

Dimarts, 28 de desembre de 2021 a les 00:00

Es poden demanar telemàticament a l'Institut Català de l'Energia

RESUM DE LA SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE ELS AJUTS PER A INSTAL·LACIONS FOTOVOLTAIQUES D'AUTOCONSUM I PER A L'ADQUISICIÓ DE SISTEMES D'EMMAGATZEMATGE

✔️En la darrera setmana l'Institut Català de l'Energia ha obert una nova convocatòria de subvencions adreçades a l'implantació de fotovoltaica d'autoconsum. Es tracta d'un recursos finançats per la Unió Europea a través del NextGeneration.

✔️També hi ha una línia de subvenció per a les instal·lacions solars tèrmiques, calderes de biomassa i instal·laions geotèrmiques.

✔️Els ajuts van destinats al sector serveis, tercer sector, empreses i habitatges.

✔️Podeu veure els imports de les ajudes de la pàgina 12 a la 16 del document de resum i varien en funció dels Kw previstos en les instal·lacions. En general l'import de les subvencions cobreix el 50% del cost total de les atuacions.

✔️El règim de concessió d'aquestes ajudes és reglat i per ordre d'entrada de les sol·licituds fins a esgotar les partides pressupostàries.

✔️Malaluradament, aquests ajuts són incompatibles amb d'altres línies d'ajut d'altres administracions públiques, inclòs l'ajut de l'Ajuntament d'Orís.

PER TANT, ES RECOMANA:

a)Per habitatges que ja disposen d'una fotovoltaica d'autoconsum. Sol·licitar la subvenció per adquisició de sistemes d'emmagatzematge a la Generalitat.

b)Per habitatges que NO disposen d'una fotovoltaica d'autoconsum. Sol·licitar la subvenció de fotovoltaica a l'Ajuntament d'Orís i posteriorment sol·licitar la subvenció per adquisició de sistemes d'emmagatzematge a la Generalitat.

✔️La documentació tècnica i administrativa així com la tramitació la poden realitzar les empreses del sector de les renovables.

✔️Us adjuntem en format PDF la presentació. Per a qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb les oficines municipals.

✔️Us animem a que us llegiu detingudament el document de resum i si esteu interessats en sol·licitar alguna de les línies de subvenció ho feu el més aviat possible. Es preveuen un allau de peticions passades les festes de Nadal.

Darrera actualització: 28.12.2021 | 12:39