S’aprova el Catàleg de Subvencions per a l’exercici 2021

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 00:00

Les sol·licituds es podran realitzar a partir del dia 20 de gener

Recentment, l’Ajuntament d’Orís ha aprovat el Catàleg de Subvencions per a l'exercici 2021 adreçat a les persones empadronades al municipi.

Un any més, es mantenen les diverses línies de subvenció que pretenen donar resposta a diversos àmbits estratègics. Es promou la protecció del medi ambient i les energies renovables; la transició energètica i la mobilitat sostenible; la formació i l’educació; la salut, i es dona suport al teixit associatiu.

Enguany el Catàleg s’amplia amb la introducció de quatre nous ajuts:

  • Instal·lació de sistemes de climatització basats en aerotèrmica (sempre que estiguin vinculats a una instal·lació fotovoltaica). Es subvenciona el 50% fins a un màxim de 1.000 euros per actuació.
  • Retirada en origen de residus que continguin amiant. Es subvenciona el 50% fins a un màxim de 3.000 euros per actuació.
  • Manteniment i reparació de camins i accessos a granges. Es subvenciona el 50% fins a un màxim de 2.000 euros per actuació.
  • Diagnosi i detecció de la COVID-19 (proves PCR, tests ràpids d’antígens i serologies). Es subvenciona el 50% fins a un màxim de 200 euros del conjunt de proves admeses. 

També es mantenen les línies d’ajut que es van incorporar l’any passat:

  • Ajuts per al foment de l’accés periòdic al fisioterapeuta. Es subvenciona el 50% fins a un màxim de 400 euros a l’any per persona i any la despesa relacionada amb serveis de fisioteràpia.
  • Ajuts per a la implantació de fotovoltaica d’autoconsum als habitatges d’Orís. Es subvenciona el 90% fins a un màxim de 6.000 euros i 2.000 euros Kw instal·lat.
  • Ajuts per al foment de l’ús del transport públic entre els estudiants de batxillerat, universitaris i de cicles formatius. Es dota amb una beca de màxim 500 euros per a fer front a les despeses relacionades amb la utilització de qualsevol tipus de transport públic dels estudiants.

Les sol·licituds de totes les línies d’ajuts es poden fer a partir del dia 20 de gener i el termini de justificació finalitza el dia 13 de desembre de 2021. Els ajuts per a la millora de l’estalvi i l’eficiència energètica i la protecció del medi ambient; els ajuts per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l’autoconsum i els ajuts pel manteniment dels camins rurals i accessos a granges es poden sol·licitar i justificar fins el dia 30 de novembre de 2021.

El Catàleg de subvencions 2021 posa a disposició dels veïns i veïnes uns ajuts econòmics que permeten recuperar una part de la despesa ordinària que tenen les famílies en diversos àmbits estratègics. L’Ajuntament d’Orís hi destina un total de 169.000 euros.

Darrera actualització: 08.01.2021 | 13:05