S'aprova el nou pla de Prevenció d'Incendis Forestals del municipi

Dilluns, 2 d'agost de 2021 a les 00:00

Recull les actuacions i inversions a realitzar durant el període 2021-2026

L’Ajuntament d’Orís i l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals, amb la col·laboració de l’ADF Vol Ges, han elaborat el nou Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals que també ha estat aprovat pel Ple municipal.

Es tracta d’un document que conté el conjunt de previsions i mesures que cal prendre en el si del municipi per reduir les causes dels incendis, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció. Totes les actuacions estan descrites amb la identificació del conjunt de la xarxa de camins municipals que són objecte del pla.

Les actuacions més importants que es preveuen fer anualment són el manteniment del ferm dels camins i de les pistes forestals i el manteniment de la vegetació i les podes que es consideren estratègiques per a la circulació de vehicles d’emergències, amb una longitud de més de 32 km.

El municipi disposa de quatre punt d’acumulació d’aigua amb una capacitat de més de 5.000 m3 d’aigua a les zones de Tartera, de l’abocador i de Noguereda. Orís té una superfície de 2.702 ha, de les quals 1.948 ha estan considerades de superfície forestal.

El cost total del programa d’actuacions per als propers sis anys ascendeix a 64.417,87 euros, que són assumits íntegrament per la Diputació de Barcelona mitjançant una subvenció anual que rep l’Ajuntament.

Darrera actualització: 02.08.2021 | 11:09